Eutelsat 7B będzie nadawać historyczną misję Rosetta

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
spinning007
..::Friend::..
..::Friend::..
Posty: 112
Rejestracja: 27 sie 2011, 17:30
Kontakt:

Eutelsat 7B będzie nadawać historyczną misję Rosetta

Post autor: spinning007 » 11 lis 2014, 14:26

Operator satelitarny Eutelsat jest częścią unikalnego projektu w historycznym lądowaniu modułu File komety 67P / Czuriumow-Gierasimienko na 12 listopada 2014.
Rosetta kosmicznych z ESA po dekadzie podróży w Układzie Słonecznym przybył w dniu 6 sierpnia 2014 roku do komety 67P / Churyumov. Moduł będzie oddzielić od lądowania Rosetta w dniu 12 listopada 2014 20:35 GMT (22:35 EET) w odległości 22,5 km od centrum komety. Około 7 godzin później, mają przybyć na ramkach ziemi lub o 16:00 GMT (18:00 EET).
Po wylądowaniu będzie obejmować trzy centra: Centrum Operacji Centrum Operacji Kosmicznych ESA (ESOC) w Darmstadt (Niemcy), kontrola Centrum Lander w Kolonii (Niemcy), a Lander Operacje Centrum Nauki i nawigacja v CNES w Tuluzie (Francja). Działania w każdym centrum kontroli będzie ściśle powiązane i będą zawarte w programie telewizyjnym połączonej z ESA ESOC angielskim.
Widzowie z całej Europy będą mogli oglądać misji Rosetta Eutelsat 7B z następujących parametrów: Eutelsat 7B (7E): 12,677 V 7200 5/6 DVB-S2 / 8PSK z sygnału 1080i / 50 MPEG-4, 4: 2: 0 H.264 audio 1, Audio 2 mono: Atmosphere


Program :( To czasowa naszego czasu 2 godzin )
Listopad 11
19:00 GMT Go-No Go 1 listopada 12 06: 00-07: 00 GMT: Ostateczny Przygotowanie Manewr i Go / No-Go # 5 separacji lądownika 08: 30-09: 15 GMT: Separacja Lander Zaplanowany na 09:03 GMT, 11: 00-12: 15 GMT Nauki aktualizacji i pierwsze zdjęcia spodziewać około 12:00 GMT 14: 00-15: 30 GMT Rosetta Nauka / Ostatnie przygotowania i WTEDY czekają Lądowanie 15: 45-16: 15 GMT: Lądowanie Oczekiwana o godzinie 16:00 GMT (+/- 15 min) 17:00 GMT najwcześniej: Prezentacja Pierwszej panoramiczny obraz z Comet

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy dotyczące forum”