Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1592
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: tomek6680 » 07 maja 2014, 18:09

W tym wątku możemy zadawać pytania ,jaki kupić tuner satelitarny
Pro publico bono

Awatar użytkownika

spinning007
..::Friend::..
..::Friend::..
Posty: 112
Rejestracja: 27 sie 2011, 17:30
Kontakt:

dm800se v2 sim 2.2 czy sunray4 V2, triple 2.20 SSL88

Post autor: spinning007 » 27 cze 2014, 06:43

dm800se v2 sim 2.2 czy sunray4 V2, triple 2.20 SSL88,sunray sr4 800hd se v2 triple ,Sunray4 dm800 hd se SR4 A8P

trudno wybory klóry tuner dm800se

dvhk pisze lepsze A8P mmboot i tam z pilota ileś tam image do ściągnięcia i zainstalowania
______________________ kawa:)

niechce a8p bo malo ram mb,flash, MPEG-2 / H. 264 Hardware decoding

http://www.alibaba.com/product-detail/N ... 85755.html
spinning007 pisze:pomysle dm800 lub vu+solo se ma dvb-t/c chyba duzo image, pip hd/hd
Ostatnio zmieniony 27 cze 2014, 07:04 przez spinning007, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Fotodetektor
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 388
Rejestracja: 06 lis 2012, 16:08
Lokalizacja: JO81HI
Kontakt:

Post autor: Fotodetektor » 27 cze 2014, 06:58

Jak wiadomo to od jakiegoś czasu laki nie jest już wyznacznikiem jakiegokolwiek jakości.
To forum się dawno skończyło a większość ludzi z branży tam się nie udziela.
Z jakości pozostałą nazwa.
To tak na marginesie.
VU+ ULTIMO 4K BH
VU+ SOLO 2 BH
Mabo 150, Diora 90
Televes Q90AL

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1592
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post autor: tomek6680 » 27 cze 2014, 16:43

@spinning007
Tobie są potrzebne aż 3 głowice ? Tytus56 wybrał DM800 SE v2 i jest zadowolony z tego tunera,a on zna się na DM-ach :lol:
http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?t=12207
Pro publico bono

Awatar użytkownika

prosat
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 133
Rejestracja: 05 lip 2012, 18:56
Kontakt:

Post autor: prosat » 27 cze 2014, 18:36

spinning007 jużci pisałem kilkakrotnie dm800se v2 a ty dalej swoje
Obrazek
UWAGA: Zamieszczone prze ze mnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem.

Awatar użytkownika

spinning007
..::Friend::..
..::Friend::..
Posty: 112
Rejestracja: 27 sie 2011, 17:30
Kontakt:

Post autor: spinning007 » 27 cze 2014, 21:33

dm800se v2 sim 2.2 dvb-t/c - czy będzie łączyć/odbierać w kablówce? Czy żywotność karty sim jest długotrwała, a nawet kilkuletnia?,brak moduł polsat, czy dziala nc+,
@tytus56 - Czy masz w posiadaniu tuner dm800se v2? Ile zazwyczaj osiąga temu gwarancja?
Dziękuje za dorady
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 cze 2014, 21:54 przez spinning007, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

spinning007
..::Friend::..
..::Friend::..
Posty: 112
Rejestracja: 27 sie 2011, 17:30
Kontakt:

Post autor: spinning007 » 27 cze 2014, 22:08

DM800SE V2; SIM 2.20; WI-FI; 1GB FLASH; 512 MB RAM Dzisiaj dzwoniłem do Pana spytać się czy ma tuner dvb-T/c i nie ma . Jest dvb-s2 tylko

http://allegro.pl/dm800se-v2-sim-2-20-w ... 72369.html

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1592
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post autor: tomek6680 » 27 cze 2014, 22:20

@spinning007
Te DM-y to clony z Chin,więc gwarancja jest tylko sprzedającego z allegro.
DM sunraybox to tuner z trzema głowicami
DM800SE V2; SIM 2.20; WI-FI to tuner tylko z jedną głowicą sat. Ja nie znam tunera z linuxem i E2 który by dobrze działał z np. modułem CI+ CP.
Pro publico bono

Awatar użytkownika

spinning007
..::Friend::..
..::Friend::..
Posty: 112
Rejestracja: 27 sie 2011, 17:30
Kontakt:

Post autor: spinning007 » 28 cze 2014, 13:37

Chip motherboard REV E

gdzie jest 1 GB pamięci Flash?

Obrazek :lol:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 28 cze 2014, 13:43 przez spinning007, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

spinning007
..::Friend::..
..::Friend::..
Posty: 112
Rejestracja: 27 sie 2011, 17:30
Kontakt:

Post autor: spinning007 » 29 cze 2014, 20:12

DM800 SE v2 DM 800 SE HD v2 DVB-C DVB-T DVB-S2 880 zł
Prosze mi odpisac na gg ( dotyczy dm800se v2 DVB-C DVB-T DVB-S2 \ )
http://allegro.pl/dm800-se-v2-dm-800-se ... 97415.html
Jezeli tego tunera nie bedzie nigdzie do zakupu, zdecyduje sie na nabycie vu+solo se :lol:
W Polsce brakuje, ciezko znalezc dm800 v2 ,gigablue quad plus itp :-x
Ostatnio zmieniony 29 cze 2014, 20:42 przez spinning007, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika

spinning007
..::Friend::..
..::Friend::..
Posty: 112
Rejestracja: 27 sie 2011, 17:30
Kontakt:

Post autor: spinning007 » 18 lip 2014, 20:28

kończę temat miłego wieczoru [:-)


daniello
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 28 sie 2013, 16:33

Post autor: daniello » 05 sie 2014, 17:47

Witam

Nadszedł czas na wymiane mojego tunera x403p. Moje pytanie brzmi jaki tuner mógłbym teraz kupić w cenie około 300 zł. Ja zastanawiam się nad x406p.

Proszę o wszelkie sugestie w wyborze sprzętu

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1592
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post autor: tomek6680 » 05 sie 2014, 18:45

@daniello

Tuner x406p. to nie jest zły wybór,ale to już nie najnowszy tuner .
Ty do czego chcesz używać tuner sat. Masz kartę moduł CAM (np. Polsatu) ? Sharing klucze EMU ,IPTV ?
Pro publico bono


daniello
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 28 sie 2013, 16:33

Post autor: daniello » 05 sie 2014, 18:51

Tuner ma być używany do Sharingu. A dokładniej jestem klientem.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 10748
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Post autor: JAKITAKI » 05 sie 2014, 19:07

daniello pisze:Witam

Nadszedł czas na wymiane mojego tunera x403p. Moje pytanie brzmi jaki tuner mógłbym teraz kupić w cenie około 300 zł. Ja zastanawiam się nad x406p.

Proszę o wszelkie sugestie w wyborze sprzętu
x406 ..... tuner ogólnie nie jes zły
- jednak aktualizacje oprogramowania jakby zamarły
- z listami do niego krucho

jeżeli chodzi o wybór tunera do 300 zł , który łatwo się programuje , nie ma problemy z aktualizacjami ,stabilnie działa sharing , działają kanały w emu to co obecnie dostępne)

to na pewno nie będzie Opticum , już lepszy jest Amiko ,chociaż u nas nie aż tak popularny
dobrą alternatywą jest też Cryptobox CR600 czy 650 ,działa na nim wszystko co powinno działać , czyli emu ,sharing , IPTV , Youtube,Grooveshark,Youporn ,posiada również inne możliwości ,o czym możesz poczytać w dzxiale Cryptobox
Nieźle sprawują się też tunery z rodziny Skybox .

Ariva ... osobiście posiadam jeszcze A200 i nie miałem z nią żadnych problemów w odbiorze, czy programowaniu , ale jej czas minął wraz z ostatnim oprogramowaniem .
Nowe modele raczej nie spełniają pokładanych nadziei...... wyszły nowe modele ale o nich jeszcze za wcześnie mówić .... może za pół roku można będzie wyrazić o tych tunerach jakąś rzetelną opinię .

tak jak tomek6680 wpomniał
będą zachwalać Cryptoboxa
:lol:

posiadam CR600 ,więc mogę go z czystym sercem polecić ,różnica pomiędzy nim a 403 jest wielka

ale jak zawsze wybór należy do kupującego
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”