Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 996
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 11 lut 2020, 13:32

lapka666 pisze:
11 lut 2020, 12:38
A który jest lepszym wyborem:
1) AB CryptoBox 652HD Combo,
2) uClan DENYS H.265 PRO Combo?

Moim zdaniem Denys. Przedtem miałem CR600 i byłem zadowolony. Teraz widzę jak ogromna różnica jest między CR a Denys.

Awatar użytkownika

lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 54
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: lapka666 » 11 lut 2020, 13:51

ddll pisze:
11 lut 2020, 13:32
lapka666 pisze:
11 lut 2020, 12:38
A który jest lepszym wyborem:
1) AB CryptoBox 652HD Combo,
2) uClan DENYS H.265 PRO Combo?
Moim zdaniem Denys. Przedtem miałem CR600 i byłem zadowolony. Teraz widzę jak ogromna różnica jest między CR a Denys.
O jakiej różnicy konkretnie mówisz?

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 996
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 11 lut 2020, 16:32


Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1729
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 21 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: tomek6680 » 11 lut 2020, 17:47

@ lapka666
Do czego potrzebny jest Tobie tuner ?
Pro publico bono

Awatar użytkownika

lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 54
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: lapka666 » 12 lut 2020, 08:17

tomek6680 pisze:
11 lut 2020, 17:47
@ lapka666
Do czego potrzebny jest Tobie tuner ?
Tylko do oglądania. Smart mam w TV. Netflix i YT oglądam bezpośrednio na TV. Tuner ma odbierać tylko kanały na kodach cccam. Nic więcej.
 
ddll pisze:
11 lut 2020, 16:32
Zobacz tu. viewforum.php?f=984
Tu nie ma porównania. Chciałem usłyszeć realne różnice od kogoś kto użytkował dwa urządzenia. Wszyscy polecają swoje rozwiązania ale nikt niestety nie umie tego uargumentować  :hmm:

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 996
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 12 lut 2020, 09:06

Jak cccam to byle jaki co ma softy patch.

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 996
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 12 lut 2020, 09:09

Jak cccam to byle jaki co ma softy patch.
Poza tym te smarty prędzej czy później przestaną działać a na dekodery piszą prędzej poprawki a w TV możesz wcale się nie doczekać..

Awatar użytkownika

lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 54
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: lapka666 » 12 lut 2020, 09:46

ddll pisze:
12 lut 2020, 09:06
Jak cccam to byle jaki co ma softy patch.
Może głupie pytanie ale co to soft patch?
I czy to, że mam najprostszy tuner (V7S HD) może mieć wpływ na szybkość "odkodowania" kanału? Bo teraz często muszę czekać parę sekund na odkodowanie.

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 339
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 2 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: leszek2011 » 12 lut 2020, 10:14

Kup sobie karte ,https://allegro.pl/oferta/karta-tnk-tel ... 7243748426 ,to bedziesz wiedzial w czym problem.Czas odkodowania zalezy od szybkosci internetu ,polaczenia z dawca .

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 996
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 12 lut 2020, 10:14

lapka666 pisze:
12 lut 2020, 09:46
ddll pisze:
12 lut 2020, 09:06
Jak cccam to byle jaki co ma softy patch.
Może głupie pytanie ale co to soft patch?
I czy to, że mam najprostszy tuner (V7S HD) może mieć wpływ na szybkość "odkodowania" kanału? Bo teraz często muszę czekać parę sekund na odkodowanie.
W softach fabrycznych nie ma takich spraw jak cccam. To jest piractwo. Patch to soft alternatywny.
Oczywiście, że typ procesora a co za tym idzie tunera ma wpływ na szybkość jego działania ale kilka sekund to długo? To musi lecieć tam i z powrotem, nieraz setki km i jeszcze musi być dopasowane, przeszukane.

Awatar użytkownika

lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 54
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: lapka666 » 12 lut 2020, 12:19

ddll pisze:
12 lut 2020, 10:14
Oczywiście, że typ procesora a co za tym idzie tunera ma wpływ na szybkość jego działania ale kilka sekund to długo? To musi lecieć tam i z powrotem, nieraz setki km i jeszcze musi być dopasowane, przeszukane. 
Nie wiem jak wygląda praca tunera na liniach cccam na droższym sprzęcie. Myślałem, że to działa jak na kanałach z kablówki lub NC+, czyli przełączasz i od razu wskakuje kanał. Jeżeli wszyscy tak mają, że z 2-3sek trwa załadowanie kanału po jego przełączeniu to nie wiedziałem i wychodzi, że mi działa normalnie. Dziś/jutro nagram jak wygląda działanie mojego "sprzętu" wtedy będzie łatwiej.

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 339
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 2 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: leszek2011 » 12 lut 2020, 12:52

W szariku z jednej karty korzysta nie tylko jedna osoba dlatego czasy sa wieksze jak korzystanie z karty w wlasnym tunerze.

Awatar użytkownika

lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 54
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Lokalizacja: Koszalin
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: lapka666 » 12 lut 2020, 14:51

leszek2011 pisze:
12 lut 2020, 12:52
W szariku z jednej karty korzysta nie tylko jedna osoba dlatego czasy sa wieksze jak korzystanie z karty w wlasnym tunerze.
Tylko, że ja pytam o TV przez linie cccam a Ty podsyłasz mi TV na kartę. Nie interesuje mnie to rozwiązanie.


Lukasz86
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 46
Rejestracja: 17 lis 2019, 19:02

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: Lukasz86 » 13 lut 2020, 12:51

Jeszcze jedno pytanie, chce kupić zgemma h9 combo i teraz czy może być na oryginalnym oprogramowaniu czy muszę szukać zeby bylo cos przerabianie? Czy oryginalnie już ma oscam i cccam

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 181
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 4 times
Been thanked: 20 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: JAKITAKI » 13 lut 2020, 12:55

Lukasz86 pisze:
13 lut 2020, 12:51
Jeszcze jedno pytanie, chce kupić zgemma h9 combo i teraz czy może być na oryginalnym oprogramowaniu czy muszę szukać zeby bylo cos przerabianie? Czy oryginalnie już ma oscam i cccam

alternatywne image czy oscam dogrywasz później
ale jak powiesz sprzedawcy to możliwe ,że ci to wgra
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”