Jak zainstalowac nową liste programów ariva 150 combo

ODPOWIEDZ

Autor tematu
Hugo
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 22 cze 2015, 19:33

Jak zainstalowac nową liste programów ariva 150 combo

Post autor: Hugo » 22 cze 2015, 19:45

Witam , jestem tutaj nowy, jak w temacie ,nie mam pojecia ja zabrac sie za instalacje nowej listy programow do ariva 150 combo. Dzieki wielki za pomoc.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1938
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 22 cze 2015, 20:37

Pro publico bono


Autor tematu
Hugo
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 22 cze 2015, 19:33

Post autor: Hugo » 22 cze 2015, 20:58

Dzieki, :witaj:


milenaa001
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 1
Rejestracja: 02 lip 2015, 12:38

Post autor: milenaa001 » 02 lip 2015, 12:43

Czesc ja mam pytanie a jesli nawet z tym watkiem nie moge poradzic sobie z instalacja nowych programow, moglby mi ktos wytlumaczyc jak to zrobic,jestem sama i nie ma mi kto pomoc:(

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 13961
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 4 times
Been thanked: 20 times

Post autor: JAKITAKI » 02 lip 2015, 13:03

milenaa001 pisze:Czesc ja mam pytanie a jesli nawet z tym watkiem nie moge poradzic sobie z instalacja nowych programow, moglby mi ktos wytlumaczyc jak to zrobic,jestem sama i nie ma mi kto pomoc:(
pobierasz aktualizacje listy z naszego forum ( jest to lista zapisana w sofcie)

- rozpakowujesz
- po rozpakowaniu kopiujesz A150Combo_lista 2x1_V1.27B6_patch.abs
na pena
- wkładasz pena do gniazda USB tunera
- w chodzisz w menu -> narzędzia -> aktualizacja z USB

i teraz w zależności czy chcesz dograć samą listę ,czy soft z listą wybierasz rodzaj aktualizacji :::

- soft z lista ,wybierasz -> allcode+bootloader
- samą listę ,wybierasz -> userdb

po wybraniu rodzaju aktualizacji , poniżej powinnaś mieć A150Combo_lista 2x1_V1.27B6_patch.abs

klikasz start i czekasz na zakończenie wgywania


- po wgraniu NIE przywracaj ustawień fabrycznych
- potem pozostaje ci już tylko nazwanie grup FAV z pilota


wstrzymaj się z aktualizacją , bo za chwilę będę wrzucał nową aktualizacje list , między innymi do A150
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez JAKITAKI, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
Hugo
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 22 cze 2015, 19:33

Post autor: Hugo » 06 lip 2015, 21:50

Witam, moze poradzicie cos , nie odbieram platnej telewizji z ariva 150 combo, tylko sama bezplatna, kolo od ktorego mam tv twierdzi ze nie łaczy sie z serwerem , moze jakas rada?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1938
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 06 lip 2015, 22:00

@Hugo
Wyłącz router i Arive ,włącz router i poczekaj aż uzyska połączenie z netem ,następnie włącz Arive . Tuner uzyska IP przydzielone przez router i "homesharing" powinien znowu zadziałać :)
Pro publico bono


Autor tematu
Hugo
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 22 cze 2015, 19:33

Post autor: Hugo » 06 lip 2015, 22:02

Juz tak robiłem , wyskakuje ze ip jest pomyslnie pobrane i lipa nadal

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1938
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 06 lip 2015, 22:22

Może niech ten "koleś" da Tobie nowy logon i hasło ,wpisz je od nowa ,stare skasuj .
Możesz też potestować free testy.
Pro publico bono


kamila12345
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 2
Rejestracja: 21 maja 2015, 10:37

Post autor: kamila12345 » 31 lip 2015, 12:22

Ja tez miałam podobny problem...niby też nie łączyło z serwerem....ale powód był inny, z tym, że nie pamiętam juz jaki;/


Autor tematu
Hugo
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 22 cze 2015, 19:33

Post autor: Hugo » 05 wrz 2015, 21:08

Tomek6680, co masz na mysli z free testy, o co chodzi, tv znowu mi nie dziala, a kontakt z kolesiem od ktorego mam tv jest ograniczony

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1938
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 05 wrz 2015, 21:12

Pro publico bono


Autor tematu
Hugo
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 22 cze 2015, 19:33

Post autor: Hugo » 05 wrz 2015, 21:16

:hmm: dzieki , ale dla mnie to czarna magia, i co ja niby mam z tym zrobic? :shock:

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1938
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 05 wrz 2015, 21:34

Hm,zacznij się "edukować" ,to z "czarnej magi" stanie się jasność :zab:
Pro publico bono


Autor tematu
Hugo
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 9
Rejestracja: 22 cze 2015, 19:33

Post autor: Hugo » 05 wrz 2015, 21:37

hehe, zabawne, dzieki za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”