Wgrywanie linijki cccam w Cryptobox 650

ODPOWIEDZ

Autor tematu
sp5xti
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 24 mar 2014, 10:52
Lokalizacja: Polska

Wgrywanie linijki cccam w Cryptobox 650

Post autor: sp5xti » 17 lip 2015, 11:43

Witam,robię tak:załączam tuner ,sprawdzam jakie jest IP,następnie uruchamiam przeglądarkę 192.168.1.X:9999 pojawia się tabela w którą wpisuję odpowiednie dane i Update.Wpisane dane powinny się exportować do tunera ,czyli sprawdzam:MENU→X-tras→Client i z automatu powinny być w Server Num 1,a tam nic nie ma .Jeśli wklepie z pilota to jest OK aczkolwiek muszę jeszcze uzupełnić:MENU→X-tras→Podłączenie do serwera,bo jak tego nie zrobię to ciemność,dane wpisuję takie same jak w "Client".Tak robię co jest jeszcze źle?

Czy można wgrać linijkę tak jak w Openbox (cfg) poprzez USB a jeśli tak to z jakim rozszerzeniem i w jakiej formie ?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1934
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 17 lip 2015, 15:07

Ty masz te "dane" newcamd czy cccam ? A jest to kolosalna różnica . Jak chcesz wgrać dane przez przeglądarkę ,to ta "tabelka " otwiera się domyślnie dla newcamd ,a Ty pewnie masz dane cccam.
Pro publico bono


Autor tematu
sp5xti
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 24 mar 2014, 10:52
Lokalizacja: Polska

Post autor: sp5xti » 17 lip 2015, 15:11

Ja mam dane cccam i w tabelce przed wysłaniem zmieniam na cccam

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1934
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 17 lip 2015, 15:28

Ty "dane " wpisujesz "ręcznie" czy kopiuj/wklej ?
Pro publico bono


Autor tematu
sp5xti
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 24 mar 2014, 10:52
Lokalizacja: Polska

Post autor: sp5xti » 17 lip 2015, 15:44

kopiju/wklej


Autor tematu
sp5xti
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 24 mar 2014, 10:52
Lokalizacja: Polska

Post autor: sp5xti » 18 lip 2015, 16:16

Dane wpisuję poprzez - kopiuj/wklej

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1934
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 18 lip 2015, 16:26

Być może za dużo się kopiuje ,też "puste pola" i temu są błędne dane wpisane .
Pro publico bono


Autor tematu
sp5xti
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 24 mar 2014, 10:52
Lokalizacja: Polska

Post autor: sp5xti » 18 lip 2015, 20:46

chyba nie bo nic nie pojawia się w tunerze,jeszcze może pokąmbimuję ale nie mam już koncepcji,a czy można poprzez USB ?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 13815
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 4 times
Been thanked: 20 times

Post autor: JAKITAKI » 19 lip 2015, 10:26

sp5xti pisze:chyba nie bo nic nie pojawia się w tunerze,jeszcze może pokąmbimuję ale nie mam już koncepcji,a czy można poprzez USB ?
możesz przez USB

wpisujesz w notatniku dane

dla serwera odpowiednio w zależności od typu linijki wyglądaja tak :

N:adres IP 10110 user user 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14
C:adres IP 10111 user user
F:adres IP 21 user user

zapisujesz jako np. sharing.cfg

i wgrywasz do tunera
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
sp5xti
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 24 mar 2014, 10:52
Lokalizacja: Polska

Post autor: sp5xti » 25 lip 2015, 19:13

Witam,dziękuję wszystkim którzy chcieli w jakiś sposób mi pomóc ostatnia podpowiedź bardzo mi pomogła , i kto by pomyślał że to takie proste jak w Openboxie S10 którego miałem ,a temat wałkuję ponad 2 miesiące na 2 forach :bonjour: :brawo: toast

=============================================================

Witam,chcę podziękować koledze "sufar" za pomoc w wgraniu linijki cccam poprzez stronę,to co koledzy podpowiadali jest OK,problem tkwił w tym , że trzeba było wyłączyć antywirusa który to blokował.
Pozdrawiam wszystkich toast
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2015, 16:44 przez sp5xti, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”