Brak sygnału na niektórych kanałach

ODPOWIEDZ

Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Brak sygnału na niektórych kanałach

Post autor: kris995 » 07 paź 2015, 17:11

Posiadam dekoder Ferguson combo ariva 120. I mam brak sygnału na niektórych kanałach. Przykładowo, mam odbiór na TVP 1 HD a na TVP 2 HD już nie. Na polsatach nie mam w ogóle sygnału. Zauważyłem że po wejściu w ustawienia anteny siła i jakość sygnału to 42% i 10%. A po zmianie transpordera sygnał poprawia się na 84% i 71% lecz po wyjściu z menu transpordera wraca do poprzednich ustawień. Co mogę zrobić żeby odzyskać sygnał na tych kanałach?

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 964
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Brak sygnału na niektórych kanałach

Post autor: ddll » 07 paź 2015, 17:18

kris995 pisze:Posiadam dekoder Ferguson combo ariva 120. I mam brak sygnału na niektórych kanałach. Przykładowo, mam odbiór na TVP 1 HD a na TVP 2 HD już nie. Na polsatach nie mam w ogóle sygnału. Zauważyłem że po wejściu w ustawienia anteny siła i jakość sygnału to 42% i 10%. A po zmianie transpordera sygnał poprawia się na 84% i 71% lecz po wyjściu z menu transpordera wraca do poprzednich ustawień. Co mogę zrobić żeby odzyskać sygnał na tych kanałach?
Pokasuj co nie działa i przeszukaj jeszcze raz poszczególne transpondery..


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 07 paź 2015, 19:51

Nie pomaga :(

Awatar użytkownika

prosat
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 276
Rejestracja: 05 lip 2012, 18:56
Kontakt:

Re: Brak sygnału na niektórych kanałach

Post autor: prosat » 07 paź 2015, 19:59

kris995 pisze:Posiadam dekoder Ferguson combo ariva 120. I mam brak sygnału na niektórych kanałach. Przykładowo, mam odbiór na TVP 1 HD a na TVP 2 HD już nie. Na polsatach nie mam w ogóle sygnału. Zauważyłem że po wejściu w ustawienia anteny siła i jakość sygnału to 42% i 10%. A po zmianie transpordera sygnał poprawia się na 84% i 71% lecz po wyjściu z menu transpordera wraca do poprzednich ustawień. Co mogę zrobić żeby odzyskać sygnał na tych kanałach?
od kiedy tak masz może być wiele przyczyn lista soft itd.
Obrazek
UWAGA: Zamieszczone prze ze mnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem.


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 07 paź 2015, 22:23

Przeprowadziłem się. Więc chyba antena jest przyczyną :/

Awatar użytkownika

prosat
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 276
Rejestracja: 05 lip 2012, 18:56
Kontakt:

Post autor: prosat » 08 paź 2015, 05:21

Możliwe posprawszaj ustawienie anteny konwwrter przewód
Obrazek
UWAGA: Zamieszczone prze ze mnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem.

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 964
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Post autor: ddll » 08 paź 2015, 09:12

kris995 pisze:Przeprowadziłem się. Więc chyba antena jest przyczyną :/
siła i jakość sygnału to 42% i 10%. A po zmianie transpordera sygnał poprawia się na 84% i 71% lecz po wyjściu z menu transpordera wraca do poprzednich ustawień. Co mogę zrobić żeby odzyskać sygnał na tych kanałach?
Może trzeba transponder edytować i zminić ustawienia i zapisać zmiany? Antene sam ustawiałeś, zakładłeś? TVP 1 i 2 są z tego samego transpondera 10892.


Autor tematu
kris995
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 28
Rejestracja: 24 sty 2015, 18:07

Post autor: kris995 » 08 paź 2015, 21:06

Antena już była zamontowana. Na dekoderze cyfrowego Polsatu nie było problemów.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1934
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 08 paź 2015, 21:12

@kris995
Sprawdź czy masz problemy z sygnałem na konkretnej polaryzacji pionowej lub poziomej . A120 to już "wiekowy" tuner .
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”