Problem po aktualizacji i zmianie listy programów

ODPOWIEDZ

Autor tematu
MidNightDevil
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 3
Rejestracja: 12 lis 2014, 23:46

Problem po aktualizacji i zmianie listy programów

Post autor: MidNightDevil » 15 paź 2015, 14:43

Witam ma problem po aktualizacji listy programów razem z softem na dekoderze Ferguson Ariva A150 jak i na A153 mam problem z kanałami z astry chodzi mi o kanały niemieckie. Niektóre działają głównie te niekodowanie HD lecz większa ilość nie działa. Zasięg sygnału oraz jakoś w granicach 90%. Próbowałem przeszukać pojedyncze transpondery gdzie powinny się znajdować interesujące mnie kanały lecz dekoder ich nie wyszukuje. Proszę o pomoc
Ps: Lista od JAKITAKI

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 13684
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 4 times
Been thanked: 19 times

Re: Problem po aktualizacji i zmianie listy programów

Post autor: JAKITAKI » 15 paź 2015, 18:17

MidNightDevil pisze:Witam ma problem po aktualizacji listy programów razem z softem na dekoderze Ferguson Ariva A150 jak i na A153 mam problem z kanałami z astry chodzi mi o kanały niemieckie. Niektóre działają głównie te niekodowanie HD lecz większa ilość nie działa. Zasięg sygnału oraz jakoś w granicach 90%. Próbowałem przeszukać pojedyncze transpondery gdzie powinny się znajdować interesujące mnie kanały lecz dekoder ich nie wyszukuje. Proszę o pomoc
Ps: Lista od JAKITAKI
sprawdź w ustawienia anteny zasilanie LNB ,czy na Astrze i Hotbirdzie jest 13v/18v , jak nie ma to wybierz
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
MidNightDevil
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 3
Rejestracja: 12 lis 2014, 23:46

Post autor: MidNightDevil » 17 paź 2015, 22:58

Nie mam takich ustawień w dekoderze albo nie znalazłem, jest tylko zasilanie LNB tak lub nie. Próbowałem ponownie przeszukać hotbirba oraz astrę lecz dalej to samo.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1925
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 17 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 17 paź 2015, 23:58

Są poprawione listy,przetestuj je .
Pro publico bono


Autor tematu
MidNightDevil
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 3
Rejestracja: 12 lis 2014, 23:46

Post autor: MidNightDevil » 20 paź 2015, 14:15

Dzięki sprawdziłem w A150 działa w A153 też. W A153 soft 1.29B6 jest wadliwy u mnie przez to dekoder nie widzi karty CA, oficjalnie soft był wycofany i na stronie była wersja 1.29B1 z której korzystam. Sprawdziłem 15.10 wyszedł soft 1.29B8 nie sprawdziłem jeszcze czy działa dam znać.
Ostatnio zmieniony 20 paź 2015, 14:41 przez MidNightDevil, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”