Openbox V8 Combo coś poszło nie tak z softem listy kanałów

ODPOWIEDZ

Autor tematu
dominik88
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 11 gru 2015, 20:33

Openbox V8 Combo coś poszło nie tak z softem listy kanałów

Post autor: dominik88 » 14 gru 2015, 10:51

Witam. Od jakiegoś tygodnia jestem właścicielem tunera Openbox V8 Combo. Wgrałem do niego najnowszy soft datowany na grudzień tego roku. Wszystko poszło ok i działał bez problemu. coś mnie podkusiło aby wgrać listę kanałów do tego tunera i z tego forum. Wgrałem plik "Openbox V8Combo_lista 2x1_by JAKITAKI_21092015" . Niby wszystko poszło ok, tak jak wg. listy. Na klawiszu FAV wybrałem z ciekawości inną grupę i tu klapa. Tuner zawiesza się i co chwile samoczynnie restartuje . Pojawia się logo startowe , dalej info o wybranym kanale i od nowa. Nic z tym nie można zrobić . Wgrałem te grudniowe firmware na pena i chciałem w czasie startu tunera zrobić na nowo flash. Pojawia się komunikat USB Upgrade ... , zaczyna coś tam czytać z pena i staje, dalej klapa . Najpewniej coś źle zrobiłem wgrywając listę kanałów przez opcje USB Upgrade . Za tuner dąłem niecałe 200 zł a już po lekkim tygodniu go zdeka uśmierciłem :) . Proszę o pomoc i poradę jak mogę go do życia przywrócić .

Pozdrawiam

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4605
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 25 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 14 gru 2015, 16:57

Zrób ustawienia fabryczne i może uda się wgrać Tobie soft przez USB,jak nie to wgraj soft po rs232.
Pro publico bono


Autor tematu
dominik88
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 11 gru 2015, 20:33

Post autor: dominik88 » 14 gru 2015, 21:23

Nie mam dostępu do ustawień fabrycznych bo przycisk meny nie działa. kompletnie go zblokowało. Szkoda że nie ma w nim tzw. resetu przez naciśnięcie kombinacji klawiszy na tunerze, albo może ja tego nie znam.
Czyli muszę nabyć kabel RS232 i co dalej , jest do tego jakiś soft żeby ten plik wgrać czy to na zasadzie pamięci masowej , po prostu kopiuj i wklej ?

Dzięki za pomoc

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4605
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 16 times
Been thanked: 25 times
Płeć:

Post autor: tomek6680 » 14 gru 2015, 22:06

Tu masz działa dla Openbox V8 Combo http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?t=12955
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”