Problem z ariva 254 combo

ODPOWIEDZ

Autor tematu
bizon
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019, 22:24

Problem z ariva 254 combo

Post autor: bizon » 26 maja 2019, 22:51

Witam, proszę o pomoc przy konfiguracji. Niedawno zakupiłem dekoder ferguson ariva 254 combo (mam też 253 combo i wszystko działa, instalowałem go z 2 lata temu i nie pamiętam dokładnie). Pobrałem z forum softy z sharingiem i następnie podłączyłem do internetu, w ustawieniach sieci lokalnej zmieniłem adres Lan Mac na taki jak na tym 2 dekoderze zrobiłem reset a następnie chciałem połączyć na new clientCam. Wpisałem nowe adresy servera.  loginy, hasła, itp.(dane podane do testu przez dawce)  Ale jak klikam połącz to wyskakuje komunikat połączenie nie udane. Proszę o rady co robię źle bo nie znam się na tym temacie.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1599
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: tomek6680 » 26 maja 2019, 23:00

bizon pisze:
26 maja 2019, 22:51
Witam, proszę o pomoc przy konfiguracji. Niedawno zakupiłem dekoder ferguson ariva 254 combo (mam też 253 combo i wszystko działa, instalowałem go z 2 lata temu i nie pamiętam dokładnie). Pobrałem z forum softy z sharingiem i następnie podłączyłem do internetu, w ustawieniach sieci lokalnej zmieniłem adres Lan Mac na taki jak na tym 2 dekoderze zrobiłem reset a następnie chciałem połączyć na new clientCam. Wpisałem nowe adresy servera.  loginy, hasła, itp.(dane podane do testu przez dawce)  Ale jak klikam połącz to wyskakuje komunikat połączenie nie udane. Proszę o rady co robię źle bo nie znam się na tym temacie.
Adres LAN (IP) ma być inny niż w drugiej Arivie ,też adres MAC
Pro publico bono


Autor tematu
bizon
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019, 22:24

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: bizon » 27 maja 2019, 00:02

Dziękuje za pomoc. Pozmieniałem adres mac i zrobiłem restart, adres ip też pare razy inny ale dalej to samo niestety przy logowaniu na konot klient new Camd wyskakuje komunikat logowanie nie powiodło się.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1599
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: tomek6680 » 27 maja 2019, 00:20

bizon pisze:
27 maja 2019, 00:02
Dziękuje za pomoc. Pozmieniałem adres mac i zrobiłem restart, adres ip też pare razy inny ale dalej to samo niestety przy logowaniu na konot klient new Camd wyskakuje komunikat logowanie nie powiodło się.

Jakie porty/port wpisałeś ? O ile pamiętam wpisywało się dla jednej karty ,dwa razy ten sam port . Tu zajrzyj http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?f=132&t=13430
Pro publico bono


Autor tematu
bizon
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019, 22:24

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: bizon » 27 maja 2019, 00:42

Robiłem tą ustawienia na stronie wcześniej i po paru zmianach ip są dalej takie jak wpisałem na newCamd klient ale dalej nie działa, zobaczę zaraz na 2 dla porównania.
 


Autor tematu
bizon
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019, 22:24

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: bizon » 27 maja 2019, 00:50

Na 2 koncie jest to samo prawie tylko 2 inne konta ale od jednego dostawcy.
 


Autor tematu
bizon
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019, 22:24

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: bizon » 27 maja 2019, 01:09

A porty wpisałem 811 i 817 tu i tu.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 10812
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: JAKITAKI » 27 maja 2019, 06:47

bizon pisze:
27 maja 2019, 01:09
A porty wpisałem 811 i 817 tu i tu.
 


http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?f=207&t=7483
 
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
bizon
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019, 22:24

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: bizon » 27 maja 2019, 15:14

Dziękuje za podpowiedz ale dane wprowadziłem zgodnie z tymi opisami wcześniej tymi sposobami. Cały czas przy próbie logowania na serwer klient NewCamd i CCCAM wyskakuje natychmiast komunikat: logowanie nieudane. 

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1599
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: tomek6680 » 27 maja 2019, 17:49

To masz od dawcy newcamd czy cccam ?
Pro publico bono


Autor tematu
bizon
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019, 22:24

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: bizon » 27 maja 2019, 20:01

newcamd

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 10812
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 2 times
Been thanked: 7 times

Re: Problem z ariva 254 combo

Post autor: JAKITAKI » 27 maja 2019, 21:09

bizon pisze:
27 maja 2019, 20:01
newcamd

zasada pierwsza
- nie mogą być użyte te same dane (serwer,port,user,pass) na dwóch tunerach jednocześnie
- w newcamd porty wpisuję się dwukrotnie N: serwer port port user pass
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”