nc +nie działa w kupinym dekoderze

ODPOWIEDZ

Autor tematu
danek72
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 6
Rejestracja: 08 paź 2015, 10:51

nc +nie działa w kupinym dekoderze

Post autor: danek72 » 19 maja 2018, 15:09

W dniu dzisiejszym po włączeniu dekodera Optikum x310 kupionego w sklepie na którym oglądałem nc + na abonament pojawia sie napis na ekranie kanał zakodowany .Dzwoniłem do nc + na info wznowili uprawnienia i dalej nic ,po odpalenu ich dekodera sadcom 83 wszystko działa .Posiadam jeszcze stara karte Cyfra + . Jesli pisze w nieodpowiednim temacie to sory.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 10748
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Re: nc +nie działa w kupinym dekoderze

Post autor: JAKITAKI » 19 maja 2018, 15:25

danek72 pisze:W dniu dzisiejszym po włączeniu dekodera Optikum x310 kupionego w sklepie na którym oglądałem nc + na abonament pojawia sie napis na ekranie kanał zakodowany .Dzwoniłem do nc + na info wznowili uprawnienia i dalej nic ,po odpalenu ich dekodera sadcom 83 wszystko działa .Posiadam jeszcze stara karte Cyfra + . Jesli pisze w nieodpowiednim temacie to sory.
Posiadam jeszcze stara karte Cyfra +
a na jakiej karcie testowali tuner w sklepie ?

Spróbuj złapać uprawnienia na TVP1
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
danek72
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 6
Rejestracja: 08 paź 2015, 10:51

Post autor: danek72 » 19 maja 2018, 15:38

Uprawnienia karta ma bo ten ich zacinajacy sie dekoder chodzi na wszystkich kanałach.próbowalem też na arivie 300 i też to samo co na opticum a wczoraj do wieczora smigalo bez zarzutu,mysle ze cos zablokowali bo na info pytala sie czy korzystam z ich dekodera.

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1590
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post autor: tomek6680 » 19 maja 2018, 16:04

@danek72
Na 99% ,Twoja karta została przełączona na Provider FEDC. Od jakiegoś czasu ( 1 rok) nC+ przełącza karty po Cyfrze + na ten provid ,co wymusza korzystanie z ich tunerów .
Taka karta będzie działać tylko na tunerze z linuxem i Enigmą 2 z odpowiednim oscamem .
Najtańszy tuner z E2 to Zgemma Star H.2H za około 250 zł (na Allegro ) .
Pro publico bono


Autor tematu
danek72
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 6
Rejestracja: 08 paź 2015, 10:51

Post autor: danek72 » 19 maja 2018, 18:21

To chyba lepiej w nc + wymienic dekoder za oplata miesieczna dzieki

Awatar użytkownika

prosat
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 133
Rejestracja: 05 lip 2012, 18:56
Kontakt:

Post autor: prosat » 20 maja 2018, 17:10

Na tunerze z E2 (linux) możesz dużo większe możliwości np.tworzenie swojej listy emulatory itd.
Obrazek
UWAGA: Zamieszczone prze ze mnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 10748
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 2 times
Been thanked: 6 times

Post autor: JAKITAKI » 31 maja 2018, 11:23

joras pisze:Podłączę się do tematu, od 19 maja moje dreamboxy (DM500HD, DM900UHD) przestały działać, wiem, że nc+ zakodoawało moją kartę, ale niestety na żadnym softkamie nic nie chce ruszyć :(, czy ktoś ma może pomysł, czy da się to ogarnąć?
Karta Cameleon.

Dzięki za pomoc :)
https://forum.satkurier.pl/topic/9789-n ... e/page-113
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1590
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Post autor: tomek6680 » 31 maja 2018, 13:34

@joras
Na 99% Twoja karta dostała Provider FEDC. Łatwo to sprawdzić ,patrząc w ligi oscama z jego startu .
Tu masz oscamy dla Provider FEDC
https://mega.nz/#F!0c8TzbyL!VbDj6TCbLJI ... w!sdMylSZa
=======================
Tak z ciekawości zajrzałem teraz do oscama i okazało się że moja karta nie działa ,nie dekoduje kanałów chociaż ma uprawnienia odbioru . Restarty oscama nie pomogły ,dopiero reaktywacja uprawnień w ICA pomogło . Nie wien co teraz może kombinować nC+ kawa1
Ostatnio zmieniony 31 maja 2018, 14:37 przez tomek6680, łącznie zmieniany 1 raz.
Pro publico bono

Awatar użytkownika

prosat
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 133
Rejestracja: 05 lip 2012, 18:56
Kontakt:

Post autor: prosat » 01 cze 2018, 08:23

NC+ blokuje swoje karty w innych tunerach,na infolinij nic nie wiedzą albo nie chcą powiedzieć chcą aby oglądać na ich boxach
Obrazek
UWAGA: Zamieszczone prze ze mnie informacje służą wyłącznie celom nauki i edukacji
Nie ponoszę odpowiedzialności jeżeli ktoś wykorzysta to w innych celach.
Oglądanie płatnej TV bez opłacania abonamentu jest przestępstwem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „NC+”