Strona 1 z 1

nc +nie działa w kupinym dekoderze

: 19 maja 2018, 15:09
autor: danek72
W dniu dzisiejszym po włączeniu dekodera Optikum x310 kupionego w sklepie na którym oglądałem nc + na abonament pojawia sie napis na ekranie kanał zakodowany .Dzwoniłem do nc + na info wznowili uprawnienia i dalej nic ,po odpalenu ich dekodera sadcom 83 wszystko działa .Posiadam jeszcze stara karte Cyfra + . Jesli pisze w nieodpowiednim temacie to sory.

Re: nc +nie działa w kupinym dekoderze

: 19 maja 2018, 15:25
autor: JAKITAKI
danek72 pisze:W dniu dzisiejszym po włączeniu dekodera Optikum x310 kupionego w sklepie na którym oglądałem nc + na abonament pojawia sie napis na ekranie kanał zakodowany .Dzwoniłem do nc + na info wznowili uprawnienia i dalej nic ,po odpalenu ich dekodera sadcom 83 wszystko działa .Posiadam jeszcze stara karte Cyfra + . Jesli pisze w nieodpowiednim temacie to sory.
Posiadam jeszcze stara karte Cyfra +
a na jakiej karcie testowali tuner w sklepie ?

Spróbuj złapać uprawnienia na TVP1

: 19 maja 2018, 15:38
autor: danek72
Uprawnienia karta ma bo ten ich zacinajacy sie dekoder chodzi na wszystkich kanałach.próbowalem też na arivie 300 i też to samo co na opticum a wczoraj do wieczora smigalo bez zarzutu,mysle ze cos zablokowali bo na info pytala sie czy korzystam z ich dekodera.

: 19 maja 2018, 16:04
autor: tomek6680
@danek72
Na 99% ,Twoja karta została przełączona na Provider FEDC. Od jakiegoś czasu ( 1 rok) nC+ przełącza karty po Cyfrze + na ten provid ,co wymusza korzystanie z ich tunerów .
Taka karta będzie działać tylko na tunerze z linuxem i Enigmą 2 z odpowiednim oscamem .
Najtańszy tuner z E2 to Zgemma Star H.2H za około 250 zł (na Allegro ) .

: 19 maja 2018, 18:21
autor: danek72
To chyba lepiej w nc + wymienic dekoder za oplata miesieczna dzieki

: 20 maja 2018, 17:10
autor: prosat
Na tunerze z E2 (linux) możesz dużo większe możliwości np.tworzenie swojej listy emulatory itd.

: 31 maja 2018, 11:23
autor: JAKITAKI
joras pisze:Podłączę się do tematu, od 19 maja moje dreamboxy (DM500HD, DM900UHD) przestały działać, wiem, że nc+ zakodoawało moją kartę, ale niestety na żadnym softkamie nic nie chce ruszyć :(, czy ktoś ma może pomysł, czy da się to ogarnąć?
Karta Cameleon.

Dzięki za pomoc :)
https://forum.satkurier.pl/topic/9789-n ... e/page-113

: 31 maja 2018, 13:34
autor: tomek6680
@joras
Na 99% Twoja karta dostała Provider FEDC. Łatwo to sprawdzić ,patrząc w ligi oscama z jego startu .
Tu masz oscamy dla Provider FEDC
https://mega.nz/#F!0c8TzbyL!VbDj6TCbLJI ... w!sdMylSZa
=======================
Tak z ciekawości zajrzałem teraz do oscama i okazało się że moja karta nie działa ,nie dekoduje kanałów chociaż ma uprawnienia odbioru . Restarty oscama nie pomogły ,dopiero reaktywacja uprawnień w ICA pomogło . Nie wien co teraz może kombinować nC+ kawa1

: 01 cze 2018, 08:23
autor: prosat
NC+ blokuje swoje karty w innych tunerach,na infolinij nic nie wiedzą albo nie chcą powiedzieć chcą aby oglądać na ich boxach