Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1641
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 5 times
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: tomek6680 » 10 paź 2019, 19:57

malec1975 pisze:
10 paź 2019, 19:45
Dzięki za odpowiedzi.
Arivę combo też kupiłem na wyrost, nie korzystam z dvbt, tylko tv-sat z sharing cccam, dlatego piszę, że nie potrzebna mi wersja combo.
Dzisiaj wziąłem H9 combo na OpenATV 6.3 na próbę i problem.Po kablu net działa OK. Nie mogę się połączyć po wifi. Tuner widzi sieci, wpisuję typ szyfrowania, hasło i wywala mi błąd połączenia internetowego. Udało mi się połączyć z hotspotem telefonu, ale tylko bez szyfrowania, jeśli włączę wpa2, to już nie da się połączyć mimo podania hasła. Z routerem nie łączy się nawet jak wyłączę szyfrowanie ( wszystkie blokady/firewalle wyłączone ).
Częsty przypadek, czy tylko mnie nie idzie?

Przy okazji, skoro nie korzystam z dodatkowych kart to może lepsza byłaby H9 Twin?
Tak przejrzałem kilka For i jakoś nikt nie napisał o problemach z łączeniem po wi-fi . Masz w tunerze i routerze DHCP ?
Pro publico bono


malec1975
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 3
Rejestracja: 20 wrz 2016, 21:38

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: malec1975 » 11 paź 2019, 07:51

Mam DHCP. Stara Ariva nie ma żadnego problemu.

Awatar użytkownika

Poltergeist
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 11 paź 2015, 11:23

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: Poltergeist » 12 paź 2019, 14:30

Podobny przypadek miałem ostatnio z Octagonem SF8008 tzn po kablu ok, a po wifi raz się łączył, a dziesięć razy nie - tuner został odesłany do sprzedawcy napisze co było jak wróci 

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”