Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 110
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 4 times
Been thanked: 20 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: JAKITAKI » 13 kwie 2020, 20:58

dużo osób korzysta ze Zgemmy H9S

mały , ma to co ci jest potrzebne , a przede wszystkim 4K i tani

jeden minus to mała pamięć 256MB ,ale jest możliwość rozszerzenia pamięci

http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?f=474&t=26569
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI

Awatar użytkownika

1988BOCIAN1988
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 21
Rejestracja: 21 lip 2015, 15:02
Has thanked: 2 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: 1988BOCIAN1988 » 13 kwie 2020, 21:00

polsky166 pisze:
13 kwie 2020, 20:44
1988BOCIAN1988 pisze:
13 kwie 2020, 18:47
polsky166 pisze:
13 kwie 2020, 17:14
Warto wkoncu brać zegmme h7s czy nie? Za 580zl
Ja bym wolał Zgemma H9Twin 4K bo ma lepsze wyposażenie.
      
jakie?
Z tego co piszecie to jest problem z przełączaniem kanalow     

 Zgemma H9 Twin V.2 4K to odbiornik satelitarny wyposażony w podwójną głowicę DVB-S2X (współpraca z konwerterami typu Unicable), obsługujący rozdzielczość Ultra HD która oferuje obraz cztery razy wyraźniejszy niż w rozdzielczość Full HD, wbudowaną kartę WiFi 300MHZ , możliwość instalacji dysku twardego 2.5" Plug-play , czytnik kart kodowych oraz 2 x gniazdo na moduły CAM CI+
Pod obudową znajduje się ekstremalnie mocny 4-rdzeniowy procesor ARM (1,5 GHz, ok. 20000 DMIPS) na chipsecie Hisilicon Hi3798Mv200 , 8GB EMMC pamięci FLASH /1GB DDR3 Memory oraz układ graficzny Mali 450
:bonjour: Uwaga ludzie !!! ,,BOCIAN'' frunie :bonjour:

Awatar użytkownika

1988BOCIAN1988
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 21
Rejestracja: 21 lip 2015, 15:02
Has thanked: 2 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: 1988BOCIAN1988 » 13 kwie 2020, 21:06

JAKITAKI pisze:
13 kwie 2020, 20:58
dużo osób korzysta ze Zgemmy H9S

mały , ma to co ci jest potrzebne , a przede wszystkim 4K i tani

jeden minus to mała pamięć 256MB ,ale jest możliwość rozszerzenia pamięci

http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?f=474&t=26569

Może dołożyć parę złotych i kupić z pamięcią 32GB. :okularnik:
:bonjour: Uwaga ludzie !!! ,,BOCIAN'' frunie :bonjour:


polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: polsky166 » 13 kwie 2020, 22:14

to ja juz nic nie rozumiem :(
JAKITAKI przeciez z tego co kojarze to h9 ma pamięc 8GB a nie 256MB a druga sprawa przeciez to wszystko co napisal 1988BOCIAN1988  ma model h7s i do tego przełącza bez problemu kanały tak? 
Po co mam kupowac tuner przy którym bede się wkur.... chce cos co bez problemu bedzie mi kanaly przerzucał. 
Jeszcze raz pisze nie jest mi potrzebny wifi bo mam kabel lan a nawet mam takie wifi pod usb :D
kolejna sprawa czy ten procesor 4 rdzeniowy jest taki potrzebny czy wystarczy ten 2 z h7? 
Widze ze h7s ma 1Gb port lan a ja chciałbym kupić dysk twardy i zrobic z niego serwer tak zeby z kompa ogladac filmy nagrane zegmmą a ten port 1Gb chyba mi sie przyda no nie?
Kolejna sprawa starczy te 4GB? czy 8 to podstawa? 
w tv mam multum tych wtyczek na androida, kodi, netflix, itp i to nigdy z nich nie korzystalem nie licząc netflixa a tv stoi u mnie juz ponad rok... wiec mi wodotryski niepotrzebne tylko zeby to smigalo stabilnie i przelaczalo kanaly szybko do ccama. I musi byc dvb-t.

I tak sobie ogladam prezentacje tych tunerów na yt to odnosze wrażenie ze to jakas tandeta made in china  :tonieja:
opakowania jakies z dektury nawet nie jakies kolorowe, wyświetlacze jak z  lat 90 no nie wiem ale takie odnoszę wrażenie wyobrażałem sobie cos innego za tuner który trzeba dać te 500-650zł :(
Nawet w Arivie to do opakowania nie mozna było się przyczepić, na wyświetlaczu nawet mi wyświetla w formie textowej jaki kanal aktualnie leci a nie cyfry jak w 5018CI, moge ściemniać i rozjaśniać wyświetlacz, a pilot jest wielofunkcyjny programowalny i mozna inne sprzęty zaprogramować jedynie taki minus ze klika :D wiec lezy w szafce a korzystam ze starego z RCU540 który mi w zupełności wystarcza :D 


unknow01
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 05 paź 2015, 19:10

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: unknow01 » 14 kwie 2020, 11:56

1988BOCIAN1988 pisze:
13 kwie 2020, 21:06
JAKITAKI pisze:
13 kwie 2020, 20:58
dużo osób korzysta ze Zgemmy H9S

mały , ma to co ci jest potrzebne , a przede wszystkim 4K i tani

jeden minus to mała pamięć 256MB ,ale jest możliwość rozszerzenia pamięci

viewtopic.php?f=474&t=26569

Może dołożyć parę złotych i kupić z pamięcią 32GB. :okularnik: 
Znalazłem na popularnym serwisie aukcyjnym Zgemme H9 Combo którą już posiada 8 gb pamięci. Dobry wybór?
Zauważyłem oferują także zainstalowanie multiboota czyli kilka softów na raz. Nie spowalnia to pracy tunera?
 

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 1703
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 15 times
Been thanked: 21 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: tomek6680 » 14 kwie 2020, 18:03

unknow01 pisze:
14 kwie 2020, 11:56
1988BOCIAN1988 pisze:
13 kwie 2020, 21:06
JAKITAKI pisze:
13 kwie 2020, 20:58
dużo osób korzysta ze Zgemmy H9S

mały , ma to co ci jest potrzebne , a przede wszystkim 4K i tani

jeden minus to mała pamięć 256MB ,ale jest możliwość rozszerzenia pamięci

viewtopic.php?f=474&t=26569

Może dołożyć parę złotych i kupić z pamięcią 32GB. :okularnik: 
Znalazłem na popularnym serwisie aukcyjnym Zgemme H9 Combo którą już posiada 8 gb pamięci. Dobry wybór?
Zauważyłem oferują także zainstalowanie multiboota czyli kilka softów na raz. Nie spowalnia to pracy tunera?
 
To dobry wybór ,nie spowalnia to działanie tunera (multiboot) .
Pro publico bono


polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: polsky166 » 14 kwie 2020, 18:57

odpowie ktos na moje watpliwości? 

Awatar użytkownika

Boru17
..::VIP::..
..::VIP::..
Posty: 123
Rejestracja: 02 mar 2014, 12:48

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: Boru17 » 14 kwie 2020, 19:16

Hej...a ja Ci odpowiem tak...stara prawda jest taka że nie było, nie ma i nie będzie tunera bez wad....każdy ma coś co przyszłemu właścicielowi nie pasi... i zawsze przychodzi myśl że mogłem wybrać inny....zapamietaj tom sobie... :toast:

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 988
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 14 kwie 2020, 20:06

Boru17 pisze:
14 kwie 2020, 19:16
Hej...a ja Ci odpowiem tak...stara prawda jest taka że nie było, nie ma i nie będzie tunera bez wad....każdy ma coś co przyszłemu właścicielowi nie pasi... i zawsze przychodzi myśl że mogłem wybrać inny....zapamietaj tom sobie... :toast:
A ja mam Denysa H.265 i spełnia moje wszystkie oczekiwania a nawet więcej niż myślałem.
Taki powinien być tuner i oprogramowania. :hura: :hura: Jak czytam męki tych co mają Ustyma 4K(e2) ?? :wnerwiony: :wnerwiony:
 

Awatar użytkownika

1988BOCIAN1988
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 21
Rejestracja: 21 lip 2015, 15:02
Has thanked: 2 times
Płeć:

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: 1988BOCIAN1988 » 14 kwie 2020, 20:43

Mi się wydaje że porządne tunery linuxowe z e2 zaczynają się od 1000 złotych. :okularnik:   
:bonjour: Uwaga ludzie !!! ,,BOCIAN'' frunie :bonjour:

Awatar użytkownika

wacek22
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 8
Rejestracja: 29 wrz 2011, 23:20

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: wacek22 » 14 kwie 2020, 21:23

Witam
Mam V+ i Zgemme i uwierz mi ,że oba sprawują się OK 👍


polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: polsky166 » 14 kwie 2020, 21:41

Pytanie za 100pkt co zyskuje kupując zgemma jeśli na arivie ccam działa bez problemu
Co zyskuje zastępując ccam oscamem?

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 988
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 15 kwie 2020, 14:14

polsky166 pisze:
14 kwie 2020, 21:41
Pytanie za 100pkt co zyskuje kupując zgemma jeśli na arivie ccam działa bez problemu
Co zyskuje zastępując ccam oscamem?
Przecież nikt cię nie zmusza odejść od Arivy. Jak działa to co ci potrzeba to zostań przy niej.
 


polsky166
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 05 kwie 2020, 11:33
Been thanked: 1 time

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: polsky166 » 15 kwie 2020, 15:55

ddll pisze:
15 kwie 2020, 14:14
polsky166 pisze:
14 kwie 2020, 21:41
Pytanie za 100pkt co zyskuje kupując zgemma jeśli na arivie ccam działa bez problemu
Co zyskuje zastępując ccam oscamem?
Przecież nikt cię nie zmusza odejść od Arivy. Jak działa to co ci potrzeba to zostań przy niej.
 
ktoś pisał że tuner na linuxie to jak przesiadka z malucha do mercedesa
Więc pytam co zyskuje?

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 988
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Re: Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

Post autor: ddll » 15 kwie 2020, 16:00

polsky166 pisze:
15 kwie 2020, 15:55
ktoś pisał że tuner na linuxie to jak przesiadka z malucha do mercedesa
Więc pytam co zyskuje? 
Kłopoty i kłopoty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”