Ariva HDcombo brick

ODPOWIEDZ

Autor tematu
sugarsweet
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 22 lis 2019, 19:35
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Ariva HDcombo brick

Post autor: sugarsweet » 23 lis 2019, 20:44

Hej,
wygrzebałem z piwnicy tuner Fergusson Ariva HD combo z zamiarem wgrania lepszego softu i... przetestowałem wszystko co miałem  czyli soft 19, update na 20, 25, 30 i patche od 5 do 8... i nic ;( Jedynie patch5 w ogóle obsługiwał LAN...

W przypływie beznadziei zacząłem szukać gdziekolwiek w sieci - trafiłem na jakiś patch2, który poszedł (bez szału) a kolejny update na org firmware niestety skończył się brickiem ;-(

Pytanie czy jest jeszcze nadzieja? jest gdzie uderzyć o pomoc? Czy to "już czas" tej maszynki (fajna była, do starych TV bez DVB- jak znalazł)?

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 12392
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 2 times
Been thanked: 14 times

Re: Ariva HDcombo brick

Post autor: JAKITAKI » 23 lis 2019, 21:36

reanimacja po kablu

Obrazek

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
sugarsweet
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 22 lis 2019, 19:35
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ariva HDcombo brick

Post autor: sugarsweet » 24 lis 2019, 18:32

Dzięki!
Reanimacja powiodła się, choć liczyłem na więcej ;-)

1. Przywróciłem boot
2. Wgrałem stary stabilny soft
3. Wgrałem patch - ale niestety w menu nic się nie zmieniło ;-(

Tak czy siak, do przodu bo pudło wciąż gra! ;)


Autor tematu
sugarsweet
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 22 lis 2019, 19:35
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ariva HDcombo brick

Post autor: sugarsweet » 25 lis 2019, 13:05

UPDATE - patch działał, brakowało mi tylko info jak go aktywować: Menu -> Interface -> 7,7,9,9
 


Autor tematu
sugarsweet
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 4
Rejestracja: 22 lis 2019, 19:35
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Re: Ariva HDcombo brick

Post autor: sugarsweet » 03 gru 2019, 22:52

UPDATE 2 - patch pozwala na użycie tylko NEWCAM, ale coś nie bangla (nowsze arivki chodzą pod tym samym serwerem, a ta nie).
Chyba to już sprawa wieku maszynki ;(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”