Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

ODPOWIEDZ

Autor tematu
lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Has thanked: 6 times
Płeć:

Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: lapka666 » 06 lut 2020, 08:24

Cześć,

potrzebuję informacji jak dodać kanał w DB-Editor.

Sprawa wygląda tak...
Mam dwie listy kanałów z neta i chcę z jednej przenieść "BBC Brit" a z drugiej jakiś inny kanał na swoją listę.

Próbowałem tworzyć nowe AP i dodawać identyczne częstotliwości jak w plikach z netu ale nie działa. Widać w formie tekstowej w menu na dole co aktualnie leci ale nie ma głosu i obrazu i kanał jest zakodowany.

Gdy wczytam listy z netu to kanały działają. Gdy je przepisze na swoją to już nie. Co robię źle?

To samo pytanie mam gdy usunę przypadkiem u siebie kanał to jak go dodać z powrotem mając full listę wygenerowaną na starcie ze wszystkimi kanałami.

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 13233
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 3 times
Been thanked: 19 times

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: JAKITAKI » 06 lut 2020, 10:25

lapka666 pisze:
06 lut 2020, 08:24
Cześć,

potrzebuję informacji jak dodać kanał w DB-Editor.

Sprawa wygląda tak...
Mam dwie listy kanałów z neta i chcę z jednej przenieść "BBC Brit" a z drugiej jakiś inny kanał na swoją listę.

Próbowałem tworzyć nowe AP i dodawać identyczne częstotliwości jak w plikach z netu ale nie działa. Widać w formie tekstowej w menu na dole co aktualnie leci ale nie ma głosu i obrazu i kanał jest zakodowany.

Gdy wczytam listy z netu to kanały działają. Gdy je przepisze na swoją to już nie. Co robię źle?

To samo pytanie mam gdy usunę przypadkiem u siebie kanał to jak go dodać z powrotem mając full listę wygenerowaną na starcie ze wszystkimi kanałami.

Aby dodać kanał/ły ,których obecnie nie masz w liście nie potrzebne ci wzorowanie się na innej liście i wpisywanie go ręcznie w edytorze.
Po prostu jeśli tę swoja listę masz wgrana do tunera ,zrób na niej pełne skanowanie sat.
Zgraj listę . otwórz ja w edytorze ,znajdź interesujące cię kanały i dodaj do wybranych FAV
BBC Brit będzie na tp. 12475.00

To jest najlepszy sposób , bo skanowana lista zawiera wszystkie poprawne wpisy jakie dany kanał powinien posiadać
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: lapka666 » 06 lut 2020, 10:45

To źle robiłem kasując kanały i zostawiając tylko wybrane? Nie powinienem ich kasować tylko stworzyć po prostu "Ulubione" i tam dodać wybrane?

Mógłbym Cię prosić trochę jaśniej?  :witaj:

PS
Mam wybrany HotBird i w pełnej liście nie mam właśnie BBC Brit   :nie::}:

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 13233
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 3 times
Been thanked: 19 times

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: JAKITAKI » 06 lut 2020, 10:46

lapka666 pisze:
06 lut 2020, 10:45
To źle robiłem kasując kanały i zostawiając tylko wybrane? Nie powinienem ich kasować tylko stworzyć po prostu "Ulubione" i tam dodać wybrane?

Mógłbym Cię prosić trochę jaśniej?  :witaj:

PS
Mam wybrany HotBird i w pełnej liście nie mam właśnie BBC Brit   :nie::}:

zgraj listę i podrzuć mi ,sprawdzę
 
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
lapka666
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 32
Rejestracja: 31 sty 2020, 21:56
Has thanked: 6 times
Płeć:

Re: Freesat V7S HD - Dodanie kanału w DB-Editor

Post autor: lapka666 » 06 lut 2020, 10:48

Dziękuję. Tak zrobię. Wyślę Ci ok 17-18tej jak skończę pracę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”