Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

ODPOWIEDZ

makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 27 maja 2017, 12:35

@tomek6680
Dziękuję ci kolego bardzo, ale muszę z tego zrezygnować gdyż jest to dla mnie za trudne,pozdrawiam.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4613
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 27 maja 2017, 20:40

@makar
To w sumie nie jest aż takie trudne :) . Trochę czasu i czytania i zadziała .
Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 29 maja 2017, 17:06

@tomek6680.Witam i dzięki za wsparcie.Ja w swim miraclebox mam wgrany sftCam Oscam SVN 11214.Ten link co mi podałeś to nie wiem czy wgrywa się go w całości czy częściowo i skąd ściągąć,wgrywamy zapewne penem czy jakimś programem.Mam jeszcze prośbę,może da się częściowo wgrywać byłoby dla mnie łatwiej.Naprawdę jestem początkującym,pozdrawiam


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 30 maja 2017, 18:06

tomken6680 Witam,wszedłem na stronę SatSupreme.com i proszę doradż który softcam wybrać i wgrać,pozdrawiam

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4613
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 30 maja 2017, 19:36

Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 03 cze 2017, 11:13

Witam.Wgrałem klucze na pena ale niestety nie udaje mi się uruchomić.Będę jeszcze próbować jak mi się uda dam znać.Dzięki za pomoc.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4613
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 03 cze 2017, 20:24

Klucze (softcam.key) wgrywa się po FTP .
Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 04 cze 2017, 12:53

I zaś wielka prośba,jak się wgrywa po FTP

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4613
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 04 cze 2017, 13:11

Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 05 cze 2017, 15:37

Bardzo dziękuję za pomoc.Ściągnąłem ten program ale nie mogę go otworzyć gdyż nie wiem co wpisać w "nazwa hosta.użytkownik ,sesja i hasło".Już mi głupio cię prosić skąd to pobrać.Proszę o wyrozumiałość,pozdrawiam

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4613
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 05 cze 2017, 21:04

Może to pomoże Tobie


Obrazek
Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 06 cze 2017, 17:39

Wreszcie udało mi się otworzyć ten program.Połowa lewej strony to serwer a prawa to komputer.I co robię dalej.Otóż klikam na górze po prawej stronie na "Documents and Settings"następnie na"RR"na końcu na "Pulpit".Po ukazaniu się ikon z nazwami programów biorę lewym przyciskiem myszy "Oscamkeys"i przenoszę na lewą stronę.Czy robię dobrze czy żle,proszę o komentarz,pozdrawiam

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4613
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 06 cze 2017, 19:54

Przenosisz pliki z kompa do tunera ,dobrze robisz .
W tunerze powinien być np. oscam_emu ,klucze wstawiasz tam gdzie są inne pliki konfiguracyjne oscama . Przez przegłądarke wchodzisz do oscam i w zakładce readers wybierasz reader emu i go "zaptaszkowujesz" i Save . W oscam.dvbapi musi być taki wpis

Kod: Zaznacz cały

P: 0500:023800
Następnie restart oscam i powinno zaświecić :)
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez tomek6680, łącznie zmieniany 1 raz.
Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 07 cze 2017, 18:18

W "tunerze"jest Documents and Setings,IBMTOOLS,Program Files,SoftCamKeys By Informede 06-c,totalcmd,WNDOWS,TRANSLATE,tmp2,tmp1,SoftCam Key,CONFIG SYS,AVS canner ini,AUTOEXEC BAT.W każdą pozycję wchodziłem i nie natrafiłem na oscam_emu i nie wiem gdzie wstawić klucze w pliki konfiguracyjne oscama,proszę

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4613
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 07 cze 2017, 20:41

Documents and Setings .napewno nie jest w tunerze .
Jakie Ty masz teraz dokładnie image w tunerze i oscama wgranego ?
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”