Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 23 paź 2017, 19:46

@przeeemek
Sporo ludzi "chwali" ten tuner ale ten box jest mało znany w Polsce . Nie kosztuje dużo więc jak chcesz to go kup . Cccam jak już na tym tunerze to od Chińczyków lub dawcy który "rozumie " sharing na tunerach z procesorem Ali i podobnych .
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 24 paź 2017, 19:01

@przeeemek
Za 200zł to masz "mały " wybór ,ale za parę zł więcej możesz kupić
Cryptobox 700 HD http://www.expert-tvsat.com/Cryptobox_700_HD-204.html
Od sponsora Forum . N-box to już przeszłość . Kombajn multimedialny to tuner z linuxem i E2 z tanich to np. Red Eagle LCD E2 Linux Receiver https://www.google.pl/search?source=hp& ... q0Q9wV-SXU
Pro publico bono

Awatar użytkownika

ddll
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 1817
Rejestracja: 03 paź 2009, 12:58
Has thanked: 1 time
Been thanked: 8 times
Poland

Post autor: ddll » 24 paź 2017, 20:18

I Freesat i Opticum Sloth i Amiko i Cryptobox mają wszystko co potrzeba.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 10 lis 2017, 17:53

@C7_4K
Sharing działa ,też jako klient cccam .
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 12 lis 2017, 22:59

@C7_4K
A czemu Ty chcesz koniecznie kupić tuner z Androidem ? Kup tuner z enigmą i E2 ,jest nawet tego trochę na rynku ,też 4k za około 1000 zł .
Formuler S-Turbo DVB-S2 4K nie szyfruje nagrań i ma znacznie lepszy procesor od Arivy 4k .
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 17 lis 2017, 23:35

Hm,miało być z linuksem i E2 :zab:
Pro publico bono

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 18 lis 2017, 17:42

Na pewno się nie zawiedziesz na tunerze z liniksem i E2 ,ale to "trochę " kosztuje .
Pro publico bono


Mirekel
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 54
Rejestracja: 22 paź 2015, 13:42

Post autor: Mirekel » 24 lis 2017, 11:14

Witam. Przymierzam się do zakupu tunera z systemem Linux. Nie musi być 4K. Musi mieć:
CI+ - dla Cyfrowego Polsatu
Conax - Dla MTV Unlimited
Stabilna współpraca z obrotnicą Opticum MH1 (diseqc 1.2, usals)
Możliwie nie zbyt drogi (mogę kupić używkę)
Co myślicie o tunerze OPTICUM ODIN TWIN? z opisu niby by odpowiadał, ale jaki jest w użyciu?
Ostatnio zmieniony 24 lis 2017, 11:38 przez Mirekel, łącznie zmieniany 1 raz.
Opticum ODIN Twin - Moduł CI+ Cyfrowy Polsat.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 24 lis 2017, 17:24

@Mirekel
Z działaniem Polskich modułów CAM (CP,nC+) ,czasami są problemy . OPTICUM ODIN TWIN ,może mieć takie problemy z modułem ,ze względu na "słaby zasilacz".
Ostatnio sporo staniały tunery VU+ , jak by odpowiadał Tobie ,to może VU+ Solo se V2 z jedną głowicą od sponsora Forum http://www.expert-tvsat.com/NOWOSC__VU_ ... l-188.html
Możesz poszukać też używanego .
Co do współpracom z obrotnicom ,to bywa różnie na różnych image .
Pro publico bono


Mirekel
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 54
Rejestracja: 22 paź 2015, 13:42

Post autor: Mirekel » 25 lis 2017, 17:20

Ciekawy ten VU+ Solo SE V2. napisz jak w nim z modułem CI+, jest to pełny CI+, czy legacy (czy zadziała moduł NC+) Jeszcze gdyby ktoś o obrotnicy napisał :) Pozdrawiam
Opticum ODIN Twin - Moduł CI+ Cyfrowy Polsat.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”