Karta plus linijki.

ODPOWIEDZ

Autor tematu
duszka
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 23
Rejestracja: 27 kwie 2016, 01:19
Poland

Karta plus linijki.

Post autor: duszka » 02 maja 2020, 01:17

Witam
Tuner zgemma h9.s2, hyperion 7.1. Karta c+ oraz linijki.
Czy karta działa równolegle z linijkami czy trzeba to jakoś przełączać?
pozdrawiam


johan44
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 15
Rejestracja: 02 sty 2011, 11:30
Has thanked: 1 time

Re: Karta plus linijki.

Post autor: johan44 » 02 maja 2020, 06:36

Tak z oscam na cccam

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 622
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 3 times

Re: Karta plus linijki.

Post autor: leszek2011 » 02 maja 2020, 16:30

W oscam mozesz tez miec linijke cccam i bedzie sie przelanczalo automatycznie,w oscam .server bedziesz miał wpis pod karte i cccam.

[reader] 
label = CCcam
enable = 1
protocol = cccam                                                                                                                                                                                        device = serwer,port   
user = user
password = hasło
inactivitytimeout = 30
reconnecttimeout = 10
group = 3
cccversion = 2.0.11
ccckeepalive = 1
PS.pamietaj o przeinku przed port


Autor tematu
duszka
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 23
Rejestracja: 27 kwie 2016, 01:19
Poland

Re: Karta plus linijki.

Post autor: duszka » 05 maja 2020, 01:20

Witam
Dziękuję za odpowiedzi. Leszku, zrobiłem jw. podałeś i teraz się przełącza elegancko. 
Panowie, mam dwa pytania.
1] W menadżerze EMU pisze: oscam 11578 oraz CCcam_2.3.2.  W oscam serwer jest  # oscam.server generated automatically
  by Streamboard OSCAM svn SVN r11529 a w oscam user  # oscam.user generated automatically by Streamboard 
  OSCAM 1.20-unstable_svn SVN r9733. Czy to , po odpowiedniej konfiguracji, pozwala na odbiór linii c+4k?

2] Menu, Informacje, Uprawnienia:  Czytnik nc+, Uprawnienia od ---,  Wygasają ---, Nazwa ,Brak uprawnień. Co trzeba wpisać,       doinstalować,  żeby  karta była widoczna? 
 pozdrawiam

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 622
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 3 times

Re: Karta plus linijki.

Post autor: leszek2011 » 05 maja 2020, 07:05

Tak wyglada wpis na karte do oscama ,mam to w pirwszej pozycji :

[reader]
label                           = karta
protocol                      = internal
device                         = /dev/sci0
autospeed                    = 0
caid                           = 0100
detect                        = cd
mhz                           = 354
cardmhz                      = 354
group                         = 1
emmcache                    = 1,3,2,0
blockemm-unknown         = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-s                    = 1
blockemm-g                    = 1
 


Autor tematu
duszka
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 23
Rejestracja: 27 kwie 2016, 01:19
Poland

Re: Karta plus linijki.

Post autor: duszka » 12 maja 2020, 00:42

Wiatm
Zrobiłem jak podałeś i karty nadal nie wdać. Natomiast to co pisałem powyżej o przełączaniu okazało się błędne. Tuner chodził z linijki. Miałem awarie internetu i przez dwie godziny ciemność. Pewnie mam mocno po.... w oscamie. Dziękuję za chęć pomocy i pozdrawiam.

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 622
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 3 times

Re: Karta plus linijki.

Post autor: leszek2011 » 12 maja 2020, 09:00

Zmieniles wpis CAID pod swoja karte ?


Autor tematu
duszka
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 23
Rejestracja: 27 kwie 2016, 01:19
Poland

Re: Karta plus linijki.

Post autor: duszka » 06 sie 2020, 01:23

Witam.
Przepraszam Leszku, że tak długo nie odpowiedziałem ale miałem problemy zdrowotne.
Wracając do tematu to nic nie zmieniałem ponieważ też mam karty nc+ cameleony.
Wgrałem wszystko od nowa i nadal to samo. Czy to możliwe, że "hyperion tak ma".
Nie jest to problem bo uprawnienia widzę w przeglądarce. Pytam ze zwykłej ciekawości.
pozdrawiam

Awatar użytkownika

JAKITAKI
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 19792
Rejestracja: 14 lip 2007, 18:57
Has thanked: 12 times
Been thanked: 24 times
Poland

Re: Karta plus linijki.

Post autor: JAKITAKI » 06 sie 2020, 07:27

duszka pisze:
06 sie 2020, 01:23
Witam.
Przepraszam Leszku, że tak długo nie odpowiedziałem ale miałem problemy zdrowotne.
Wracając do tematu to nic nie zmieniałem ponieważ też mam karty nc+ cameleony.
Wgrałem wszystko od nowa i nadal to samo. Czy to możliwe, że "hyperion tak ma".
Nie jest to problem bo uprawnienia widzę w przeglądarce. Pytam ze zwykłej ciekawości.
pozdrawiam

poczytaj ten temat viewtopic.php?f=262&p=122577#p122577
Lepszy JAKITAKI jak NIJAKI


Autor tematu
duszka
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 23
Rejestracja: 27 kwie 2016, 01:19
Poland

Re: Karta plus linijki.

Post autor: duszka » 16 sie 2020, 23:40

Witam
Panowie. Teraz  mam taki wpis w oskam serwer
[reader]
label                         = 0100_nc+
protocol                      = internal
device                        = /dev/sci0
caid                          = 0100
detect                        = cd
mhz                           = 450
cardmhz                       = 2700
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,2
blockemm-unknown         = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-s                    = 1
blockemm-g                    = 1

 plus linijka

[reader]
label                         = s1
enable                        = 1
protocol                      = cccam
device                        = 
user                          = 
password                      = 
inactivitytimeout             = 30
group                         = 1,2,3,4,5
cccversion                    = 2.1.1
 Działa zarówno z karty jak i z linijki. W przeglądarce kartę widać ale nie przechodzą uprawnienia.
Co należy zmienić lub dodać?
pozdrawiam

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 622
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 3 times

Re: Karta plus linijki.

Post autor: leszek2011 » 17 sie 2020, 08:47

Masz właczony bloker na karte :

blockemm-unknown         = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-s                    = 1
blockemm-g                    = 1

jedynka oznacza blokowanie ,zero odblokowanie 

blockemm-unknown         = 1
blockemm-u                    = 1
blockemm-s                    = 1
blockemm-g                    = 0
 


Autor tematu
duszka
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 23
Rejestracja: 27 kwie 2016, 01:19
Poland

Re: Karta plus linijki.

Post autor: duszka » 18 sie 2020, 02:20

Witam
Dziękuję Leszku. Skleroza postępuje w zastraszającym tempie. Wyłączyłem bloker tylko dla emm s i karta dostała uprawnienia  po piętnastu minutach.
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”