NC+ ciemność

Awatar użytkownika

Autor tematu
mnietek_52
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 22
Rejestracja: 30 kwie 2011, 05:56
Been thanked: 1 time
Płeć:
Poland

NC+ ciemność

Post autor: mnietek_52 » 02 wrz 2020, 09:28

Witam! od pewnego czasu ciemność na Kanałach NC+ karta cameleon caid-100  czy można temu zaradzić? zainstalowany oscam emu ale nie znam numeru bo nie umię go odnaleźć w oprogramowaniu. Image PUR-E2 V-6,5. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu 🍺
Pozdrawiam i zdrowia życzę:
mnietek


fazii73
..::VIP::..
..::VIP::..
Posty: 39
Rejestracja: 16 cze 2012, 17:55
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: fazii73 » 02 wrz 2020, 09:34

Jaki tuner ? Poczytaj ten opis .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2020, 09:39 przez fazii73, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
mnietek_52
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 22
Rejestracja: 30 kwie 2011, 05:56
Been thanked: 1 time
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: mnietek_52 » 02 wrz 2020, 09:37

Tuner Octagon 4008 


splitfire
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 49
Rejestracja: 25 lip 2019, 15:16
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Płeć:

Re: NC+ ciemność

Post autor: splitfire » 02 wrz 2020, 09:41


Awatar użytkownika

Autor tematu
mnietek_52
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 22
Rejestracja: 30 kwie 2011, 05:56
Been thanked: 1 time
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: mnietek_52 » 02 wrz 2020, 10:17

Widzę że to dla mnie za poważna sprawa. do tego trzeba mieć wyższe wykształcenie, a ja niestety w szkołę kamieniami rzucałem.
Może ktoś poratuje jakimś gotowcem. Będę czekał:
Pozdrawiam 😏

Awatar użytkownika

leszek2011
..::Moderator::..
..::Moderator::..
Posty: 622
Rejestracja: 01 wrz 2011, 08:21
Been thanked: 3 times

Re: NC+ ciemność

Post autor: leszek2011 » 03 wrz 2020, 12:35

Nie ma gotowego image do odpalenia cameleona w caid 1813 , musisz skonfigurować sobie sam oscam na podstawie podanych na forum przykładów.
 Image może być i stare ale ważne by był najnowszy oscam wgrany i skonfigurowany.

Wrazie problemow popros o pomoc kol.tomka.

Awatar użytkownika

Autor tematu
mnietek_52
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 22
Rejestracja: 30 kwie 2011, 05:56
Been thanked: 1 time
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: mnietek_52 » 06 wrz 2020, 06:30

Problem rozwiązany!! Dzięki : @fazii73!!! Jesteś wielki!!
Pozdrawiam:
mnietek


fazii73
..::VIP::..
..::VIP::..
Posty: 39
Rejestracja: 16 cze 2012, 17:55
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: fazii73 » 06 wrz 2020, 08:38

Nie ma sprawy . Dobrze że się udało . Ale są więksi i mądrzejsi .


prosperowiak
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 2
Rejestracja: 04 paź 2020, 12:24
Has thanked: 1 time
Płeć:

Re: NC+ ciemność

Post autor: prosperowiak » 17 paź 2020, 10:00

pozwole sie podpiac, by nie zakladac nowego watku. Zmiany NC+ spwodowaly, ze na dotychczasowych moich tunerach 8900 od Ferdka przestaly swiecic niektore kanaly w tym przede wszystkim Cartoon Network. Zmienilem dekodery jakis czas temu na Zegmma H9S Twin i VU+ Zero i wszystko spowrotem na kartach Cameleon zaswiecilo.

Dzis Mlody z przerazeniem wpada do pokoju, ze sie popsulo, nie ma CN. Odpalam i faktycznie podobna sytuacja jak wczesniej na Ferdkach, niektore kanaly swieca niektore nie. A jeszcze w tygodniu wszystko swiecilo!

Co robic, zyc sie nie da!

Awatar użytkownika

Autor tematu
mnietek_52
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 22
Rejestracja: 30 kwie 2011, 05:56
Been thanked: 1 time
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: mnietek_52 » 17 paź 2020, 17:09

prosperowiak pisze:
17 paź 2020, 10:00
pozwole sie podpiac, by nie zakladac nowego watku. Zmiany NC+ spwodowaly, ze na dotychczasowych moich tunerach 8900 od Ferdka przestaly swiecic niektore kanaly w tym przede wszystkim Cartoon Network. Zmienilem dekodery jakis czas temu na Zegmma H9S Twin i VU+ Zero i wszystko spowrotem na kartach Cameleon zaswiecilo.

Dzis Mlody z przerazeniem wpada do pokoju, ze sie popsulo, nie ma CN. Odpalam i faktycznie podobna sytuacja jak wczesniej na Ferdkach, niektore kanaly swieca niektore nie. A jeszcze w tygodniu wszystko swiecilo!

Co robic, zyc sie nie da!

Poproś  o pomoc  @fazii73 . Bardzo równy gość! Mnie pomógł 
Życzę powodzenia :-)

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: tomek6680 » 17 paź 2020, 19:26

@ prosperowiak
Pokaż logi z oscama z kanałów na których masz ciemno . Z jakiego transpondera oglądasz CN ?
Pro publico bono

Awatar użytkownika

darkovand
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 20
Rejestracja: 29 mar 2019, 19:06
Been thanked: 1 time
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: darkovand » 20 paź 2020, 00:25

Ostatnio ciemność się pojawiła na kanale C+4K, tak z dnia na dzień, wiadomo coś w tym temacie?

Awatar użytkownika

tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: tomek6680 » 20 paź 2020, 21:02

darkovand pisze:
20 paź 2020, 00:25
Ostatnio ciemność się pojawiła na kanale C+4K, tak z dnia na dzień, wiadomo coś w tym temacie?

Jak masz C+ 4k z modułu niebieskiego ,to PC+ wyłączyła ten kanał i już go nie będzie .
Pro publico bono


thomasPs
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 89
Rejestracja: 22 paź 2011, 12:35

Re: NC+ ciemność

Post autor: thomasPs » 20 paź 2020, 21:37

tomek6680 pisze:
20 paź 2020, 21:02
darkovand pisze:
20 paź 2020, 00:25
Ostatnio ciemność się pojawiła na kanale C+4K, tak z dnia na dzień, wiadomo coś w tym temacie?

Jak masz C+ 4k z modułu niebieskiego ,to PC+ wyłączyła ten kanał i już go nie będzie . 
Czekaj a co to znaczy że Jak masz C+ 4k z modułu niebieskiego ,to PC+ wyłączyła ten kanał i już go nie będzie . .
Czyli jak masz linie z Chin to nie działa czy jakaś inna przyczyna.

 

Awatar użytkownika

papuga
..:: Sponsor ::..
..:: Sponsor ::..
Posty: 81
Rejestracja: 06 lip 2019, 08:59
Has thanked: 1 time
Been thanked: 3 times
Poland

Re: NC+ ciemność

Post autor: papuga » 20 paź 2020, 21:52

thomasPs pisze:
20 paź 2020, 21:37
tomek6680 pisze:
20 paź 2020, 21:02
darkovand pisze:
20 paź 2020, 00:25
Ostatnio ciemność się pojawiła na kanale C+4K, tak z dnia na dzień, wiadomo coś w tym temacie?

Jak masz C+ 4k z modułu niebieskiego ,to PC+ wyłączyła ten kanał i już go nie będzie .  
Czekaj a co to znaczy że Jak masz C+ 4k z modułu niebieskiego ,to PC+ wyłączyła ten kanał i już go nie będzie . .
Czyli jak masz linie z Chin to nie działa czy jakaś inna przyczyna.

Jak masz linie z chin to go niestety ale nie będzie, póki nie rozkodują nowych modułów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”