Jaki kupić tuner sat_pytania_propzycje

ODPOWIEDZ

makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 08 cze 2017, 15:30

Przepraszam,ale trochę wprowadziłem Cię w błąd.Otóż po otwarciu Commandera 9.0 po lewej stronie "serwer"mam:autofos,bin,boot,dev,etc,hdd,home,lib,media,mnt,picon,proc,fun,sbin,share,sys,tmp,usr,var i po przeniesieniu z prawej strony SoftCam Key.Natomiast prawa strona to:cfe,finished,imageverision,kernel,noforce,rootfs,splash i SoftCam Key który przeniosłem na lewą stronę.Mój image EGAMI 7.2.16,Oscam SVN 11214


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 08 cze 2017, 15:42

Dodam że nie widzę nigdzie oscama_emu o którym piszesz.Cieszę się że mnie jeszcze tolerujesz.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 08 cze 2017, 20:03

Z pilota guzik "niebieski" (Egami -Niebieski Panel) ,następnie żółty guzik (Pobierz CAM ).
Wybierz oscam emu
Obrazek
Softcams - just BIN
Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 09 cze 2017, 21:04

Tomku tak zrobiłem ,i teraz bardzo Cię proszę po mału co dalej.Uważam że jesteśmy bliżej jak dalej.Bardzo na Ciebie liczę


Tomaszek22
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 43
Rejestracja: 25 kwie 2014, 17:08

Post autor: Tomaszek22 » 09 cze 2017, 21:53

Uruchom w tunerze oscam w
Menu-Info Panel- Panel Soft Cam. Tam wybierz oscam i zielony restart.
Wpisz Ip tunera w przeglądarkę. Powinien uruchomić się OpenWebifOtwarty interfejs dla odbiorników z systemem Linux.
z lewej strony będziesz miał oscam webinterface.
I ci się uruchomi OSCAM.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 09 cze 2017, 22:01

Po wgraniu oscama emu ,daj z pilota niebieski guzik i tam za pomocą strzałek "prawo/lewo" wybierz Oscam EMU i OK z pilota . Wgraj klucze po FTP do lokalizacji 0:/usr/tuxbox/config/
( SoftCam) ,następnie restart oscama z przegląśdarki lub pełen restart tunera . Wyszukaj kanały SRG SwisSSRs (13.0?E) https://www.lyngsat.com/packages/SRG-SSR.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 10 cze 2017, 16:10

Wielka wielka radość,w końcu zaświeciło.Bardzo bardzo dziękuję.Nigdy,bez Twojej pomocy bym sobie nie poradził.Jestem pełen uznania dla Ciebie,tym bardziej że robiłeś to bezinteresownie.Jeszcze raz serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 10 cze 2017, 20:16

@makar

toast :brawo:
Pro publico bono


makar
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 51
Rejestracja: 25 maja 2016, 15:20

Post autor: makar » 11 cze 2017, 12:09

@tomek6680 Tobie należą się wielkie brawa i kilka kufelków :brawo: toast


Le0nGC
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 3
Rejestracja: 28 kwie 2016, 15:53
Płeć:

Post autor: Le0nGC » 12 lip 2017, 21:11

Posiadam obecnie CB 650 ale chciałbym zmienić na 4K jakiś z HEVC. Jeśli się uda taka podmiana to będzie ok i pozbędę się CB, a jeśli nie to szukam dalej bo znajomy się uparł, żeby wziąść ode mnie modul od CP ale nie ma tunka. Co byście polecili.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 12 lip 2017, 21:15

@Le0nGC
Najtańszy tuner 4k z linuxem i E2 ,to AX 4KBOX HD51
http://www.hollex.pl/odbiorniki-uhd-4k/ ... 4kbox-hd51
A tu trochę o tym tunerze
http://satedu.2ap.pl/viewtopic.php?t=15 ... sc&start=0
Pro publico bono


kandziak
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 13 wrz 2015, 11:51

Post autor: kandziak » 14 wrz 2017, 13:46

Witam czy Vu + Solo 4k będzie widoczny dla Tv Qled Samsung Qe55Q7Cam Curved? Tak abym pilotem od Tv sterowal również dekoderem (zmiana kanałów, podgląd listy itp.) A może jest jakiś tańszy dekoder ż podobnymi zaletami? Obecnie mam cryptoboxa 652 combo, obraz nie jest zadowalający.

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 14 wrz 2017, 18:47

@kandziak
Tańszy jest VU+ UNO 4k,box o podobnych możliwościach .
Pro publico bono


kandziak
..:: Użytkownik ::..
..:: Użytkownik ::..
Posty: 10
Rejestracja: 13 wrz 2015, 11:51

Post autor: kandziak » 15 wrz 2017, 17:29

Ma ktoś doświadczenie odnośnie połączonego wyboru Vu+ z tv Samsung? Czy tv wykryje dekoder ? będę mógł sterować nim pilotem od Tv?

Awatar użytkownika

Autor tematu
tomek6680
... Administrator ...
... Administrator ...
Posty: 4612
Rejestracja: 04 lut 2010, 23:19
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times
Płeć:
Poland

Post autor: tomek6680 » 15 wrz 2017, 19:45

@kandziak
Do tego służy HDMI CEC . Działa to dobrze z VU+ i większość telewizorów (nowszych) .
Pro publico bono

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział dla początkujących”